Ziua Parcurilor

929

Administraţia Rezervaţiei Biosferei ,,Delta Dunării” (ARBDD) dedică perioada 22 – 27 mai 2016 marcării evenimentelor de mediu: Ziua Europeană a Parcurilor cu tema „Gustul Naturii” și Ziua Internațională a Biodiversității cu tema ,,Abordarea integrată a biodiversității; Susținerea oamenilor și a mijloacelor lor de trai”, prin organizarea de acţiuni.
În Parcul Personalităților s-a desfășurat un eveniment dedicat Zilei internaționale a diversității biologice, în parteneriat cu Asociația EURO Tulcea și elevii și cadrele didactice de la școlile din oraș. Echipe formate din elevi având alături şi părinţii au colaborat, căutând și recunoscând speciile de păsări și copaci din parc, completând fișe de observaţii, verificându-și cunoștinţele dobândite în școală pentru a descoperi și înțelege diversitatea ce ne înconjoară. În deschiderea acțiunii a fost abordată prima temă a programului educațional ,,Voluntar pentru Delta Dunării”: ,,Inițierea în voluntariat”, activitate ce a fost demarată în mai multe școli din municipiu și perimetrul RBDD. A fost o sărbătoare în aer liber în care copiii alături de părinți și cadre didactice au cercetat natura și s-au bucurat de frumusețile ei.
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA a organizat la Centrul Muzeal Eco-turistic Delta Dunării un eveniment la care au participat reprezentanții autorităţilor centrale și locale, organizații de mediu și organizații neguvernamentale, mass-media și reprezentanți din 23 de arii protejate, parcuri naționale și naturale din țară.
Programul a inclus și amenajarea unei expoziții de postere și fotografii ale ariilor protejate participante și dezbateri pe tematica celor două evenimente de mediu.