Tradiții rusești la Mahmudia

961

Asociația Culturală Centrul Cultural Delta Dunării Mahmudia anunță implementarea proiectului Cultură tulceană la nivel național, care se va desfășura în perioada 1 iunie – 15 iulie 2016.
Proiectul reprezintă un factor important în conservarea și promovarea tradițiilor coregrafice și a portului tradițional rusesc din județul Tulcea și prezintă o mare importanță pentru comunitatea locală și pentru județul Tulcea, unde locuitorii de diverse etnii conviețuiesc într-o înțelegere deplină pe plan social și cultural.
Printre obiectivele proiectului: realizarea unui număr de 30 de costume, ceea ce va permite participarea ansamblului „Katiușa” la diverse acțiuni culturale locale, județene și naționale, promovând astfel imaginea comunității locale și implicit a județului Tulcea; participarea la Festivalul Național de Folclor al Cântecului și Dansului Popular „Cânt și joc pe plai dobrogean”, prin prezentarea unui program artistic coregrafic tradițional rusesc specific județului Tulcea.
În cadrul proiectului se vor identifica elementele coregrafice și muzicale tradiționale din valorosul patrimoniu coregrafic al rușilor-lipoveni, care va fi însușit de dansatori în cadrul repetițiilor în vederea realizării unui program artistic. Repetițiile se vor desfășura sub îndrumarea coordonatorilor la Căminul cultural din Mahmudia.
Comunitatea locală este interesată de asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea aptitudinilor cultural-artistice ale locuitorilor comunei, punerea în valoare și dezvoltarea identității minorităților naționale. În acest sens, organizarea acestui eveniment are un rol deosebit, favorizând educarea gustului artistic al locuitorilor pentru valorile reale, renașterea spiritului cultural multietnic specific comunității locale din Mahmudia.
Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Tulcea cu suma de 8.000 lei. Cofinanțare: Asociația Culturală Centrul Cultural Delta Dunării Mahmudia cu suma de 2000 lei. Partener – Căminul cultural Mahmudia